Engranja't + Visita gratuïta Agromuseu del Tractor

Des de temps immemorials la pagesia de l’Horta ha fet conserves dels seus productes. Una de les més tradicionals és la conserva de tomata que es fa a l’estiu, just en el moment de màxima
producció de les tomateres.

El diumenge 25 de juliol a les 10:30h el pagès i emprenedor Joan Blanch, de Fruites Blanch, conduirà un taller de conserva tradicional de tomata.

Tots els assistents podran aprendre el procés de la conserva. A més, en finalitzar l’activitat tothom s’endurà un pot de tomata artesanal.

Joan Blanch, pagès i emprenedor de Fruites Blanch, conductor del taller de conserva de tomata.

Com puc reservar?


Fer una reserva és molt senzill i es pot realitzar en 3 passos.

Primer de tot indiqueu-nos quantes persones sereu, després completeu les dades de contacte i finalment realitzeu el pagament online.

Experiència exclusiva per a 25 persones!

Taller Conserva de Tomata

Des de: 7,00

Categoria:

Informació de l’Activitat

 • L’experiència del taller de conserva de tomata serà exclusiva per a 25 persones.
 • La reserva de les places es farà per ordre de pagament per la web.
 • Preu – 7€/persona.
 • La durada és de 1,5 – 2 hores aproximadament.
 • Cada reserva té una cadira assignada.
 • La visita és lliure de barreres arquitectòniques i apta per persones amb mobilitat reduïda.
 • La reserva es pot realitzar fins dissabte 24 de Juliol abans mentres quedin places.
 • Cancel·lació gratuïta fins a 24 hores abans de l’activitat. Si cancel·les amb menys temps, arribes tard o no et presentes, no s’oferirà cap reemborsament.
 • L’inici de l’activitat es duu a terme a l’entrada de Granja Pifarré.

Normes & Recomanacions

 • Màxima puntualitat.
 • Porteu roba còmoda
 • L’ús de la mascareta serà obligatori durant l’activitat (mentre no hi hagi cap resolució que digui el contrari).
 • Per mesures de seguretat està prohibit fumar al recinte.

Nota de premsa


El diumenge 25 de juliol es van reunir 25 persones a Granja Pifarré, a l’Horta lleidatana, per realitzar un taller tradicional de conserva de tomata. La conducció del taller va ser guiada per Joan Blanch propietari de Fruita Blanch, una reconeguda empresa lleidatana dedicada a les conserves artesanals. Durant el taller també es van explicar apunts agroculturals i curiosos de les tomates com per exemple que les primeres tomates vingudes d’Amèrica eren grogues i per aquest motiu els italians les van anomenar “pomodoro” o sigui poma daurada.

L’activitat es va desenvolupar a l’estil tradicional i tal com feien i, encara fan, moltes famílies pageses de l’Horta. Primer es va donar la benvinguda i es van presentar 8 varietats de diferents tipus de tomata i les seves característiques, amb la curiositat de dues varietats una verda o de marge i una altra de color blau. Després el pagès i emprenedor Joan Blanch va explicar el pas a pas per fer la conserva artesanal. Més endavant es van trossejar les tomates pelades per posar-les en pots i es pressionaven amb canyes per eliminar espai d’aire. Es van omplir els pots a vessar i es van tancar de manera hermètica. Al final es van col·locar els pots en un gran calder de coure amb palla barrejada per evitar el contacte del vidre per l’alta temperatura. Aquest estil de conservació porta en nom de bany Maria, després de deixar bullir els pots 10 minuts es van deixar reposar.

Aquest estil de conserva artesanal permet recollir el gran excedent de tomata dels horts i assegurar aquest producte per tota la tardor i hivern fins que no arribi la següent collita.

Els assistents a l’activitat no solament va aprendre la tècnica de conservació tradicional sinó que, a més, tothom es va endur un pot de conserva de tomata a casa.

Aquesta nova activitat agrocultural s’emmarca en el programa de Granja Pifarré per aquest estiu. El Projecte Engranja’t a l’Horta segueix actiu durant l’estiu i a mitjans d’agost s’oferirà l’activitat del Laberint de Panís que enguany celebrarà la seva 3a edició. L’equip de Granja Pifarré asseguren que arribarà amb moltes novetats, més proves i alguna sorpresa agrocultural que presentaran des de la seva web www.granjapifarre.com.

Tens algun dubte?


Envia’ns un email a info@granjapifarre.com i te’l resoldrem el més aviat possible.

Tancar menú