Engranja't + Visita gratuïta Agromuseu del Tractor

Us animem a fer la vostra conserva de tomata a casa.

Ingredients: 25 tomàquets mitjants de l’hort. En cas de no tenir hort podeu anar al mercat de la fruita a comprar directament a pagès.

Materials:

 • Ganivets de cuina
 • Olla gran de fer brou
 • 5 o 6 pots de vidre de tamany mitjà

Passos a seguir:

 1. Preparem les tomates abans de ser escaldades. Eliminem el pedicel, la part de branca verda i al “cul” de la tomata marquem una petita creu que quan s’acabin d’escaldar servirà per treure la pell amb facilitat.
 2. Posem les tomates a l’aigua amb l’olla bullint només 30 segons. Després es passen a un altre bol amb aigua ben freda.
 3. Les tomates es podn començar a pelar a partir de la creu que hem marcat al “cul” de la tomata. Més que tallar només cal estirar i la pell seguirà amb facilitat.
 4. Posem les tomates pelades en pots de vidre que haurem higienitzat abans bullint-los en aigua 5 minuts. Un cop el pot ple d’atapeeix la tomata amb una canya neta perquè no quedi tant aire. Després tanquem amb la tapa a pressió.
 5. Preparem una olla gran i col·loquem els pots amb alguns trossos de drap vell pel mig (a l’Horta ho fem amb palla) perquè els pots de vidre no toquin massa entre ells.
 6. Posem en marxa el foc i quan comenci a bullir comptem 20 minuts. Després parem el foc i deixem reposar.
 7. Quan es treuen els pots al cap de 10 minuts de parar el foc, es deixen de cap avall fins que s’acaben de refredar del tot.
 8. Només cal guardar-los en un lloc ombrívol de la casa i es podran consumir durant tot un any.

Per fer una bona conserva artesana el més important és el producte. Compreu als productors i productores de l’Horta de Lleida. Ho podeu fer directament al Mercat setmanal de la fruita i verdura o via online contactant a: https://hortalleida.paeria.cat/botigues-i-punts-de-venda/

Tancar menú