Engranja't + Visita gratuïta Agromuseu del Tractor

Al camp, millor sistema immunològic

El diari digital El Comercio va publicar un estudi de la Universitat Estatal d’Ohio on s’apunta que els infants que viuen prop d’una granja tenen millor sistema immunitari.

“Un entorn sa roba als nostres sistemes immunitaris l’oportunitat de ser educats per microbis», recalquen els investigadors de la Universitat Estatal d’Ohio, “La bona higiene és important, però des de la perspectiva dels nostres sistemes immunològics, un entorn sa roba als nostres sistemes immunitaris l’oportunitat de ser educats per microbis”, recalquen els experts, que van recol·lectar mostres fecals de deu nadons d’entre sis mesos i un any d’edat que vivien prop de granges, i de cinc menors que no tenien cap contacte amb animals.

Els nadons que passen la seva infància en un entorn proper als animals, com en una granja, desenvolupen un sistema immunològic més fort que els que ho fan en una ciutat. Així ho ha comprovat un equip d’investigadors de la Universitat Estatal d’Ohio (Estats Units) que ha publicat els resultats del seu estudi a la revista ‘Frontiers in Immunology’.

Les mostres van revelar diferències importants, especialment una àmplia variació de microbis i una gran quantitat de bacteris beneficiosos en la femta dels nadons que vivien en contacte amb animals, en comparació amb els que vivien en ciutats.

Per llegir més aneu a: https://www.elcomercio.es/sociedad/ninos-crecen-cerca-granja-sistema-inmunologico-fuerte-20191002193620-nt.html

Tancar menú