Diumenge 3, Ruta flor de Pericó!

Seguint la tradició oral sabem que a mitjans de segle XIX avantpassats de la família Pifarré conreaven les terres de l’Horta de Lleida entre la partida Mariola i la partida Caparrella, on avui en dia hi ha la Granja Pifarré. La seva tradició era eminentment pagesa amb el cultiu de hortalisses i verdura però a inicis del segle XX vam diversificar la producció.

L’any 1919 la família planteja un canvi productiu a la seva explotació agrícola. La nova proposta suposa seguir treballant les terres amb cultius de fruita i hortalisses afegint una nova orientació ramadera. Per aquest motiu Joan Pifarré i BIosca i la seva esposa, Dolors Pocallet i Roca, compren 2 vedelles.

L’objectiu inicial era obtenir llet pel consum propi i poder-ne comercialitzar els excedents entre el veïnatge per oferir un futur pròsper al seu fill Joan Pifarré Pocallet de tot just 2 anys.

El projecte funciona de manera modesta durant gairebé 20 anys però la guerra civil espanyola frena el seu progrés. En acabar la guerra i retornar a l’Horta són el seu fill, Joan Pifarré i Pocallet i Mercè Rovira i Torné, la seva recent esposa qui donen embranzida al negoci familiar ampliant la granja i adquirint un local al carrer Caldereries de Lleida per fer venda directa, era l’any 1957.

La Lleteria Pifarré situada al cor de la ciutat va dedicar la seva activitat a la venda directa de productes del camp i llet a granel fins els anys 70. L’any 1970 el fill de tots dos, Pere Pifarré Rovira, natural de l’Horta de Lleida, i la seva esposa Montserrat Vidal Marquès, natural d’Estaon al Pallars Sobirà, assumeixen la gestió de l’empresa familiar Granja Pifarré.

La família de Montserrat Vidal atresorava una llarga tradició ramadera al Pallars Sobirà i la seva aportació va ser cabdal en el futur de la granja.

En modernitzen les instal·lacions amb sala de munyir automàtica, nous estables i més zona de pastura pels animals. La granja passa en pocs anys a tenir 40 animals bovins dedicats a la producció làctia.

L’any 1990 Carles Pifarré Vidal, fill de Montserrat Vidal i Pere Pifarré, es matricula a l’Escola de capacitació Agrària de la Seu d’Urgell, especialitzada en ramaderia. Hi viu internat durant 4 cursos escolars. El 1994 Carles Pifarré Vidal s’incorpora a la Granja Pifarré i es crea la societat Ramaderia Pifarré SCP.

Es torna a millorar l’explotació ramadera ampliant de nou la granja, modernitzant la sala de munyir, incorporant dispensadors de granulat automatitzats amb ordinador i adquirint nova maquinària agrícola. La granja arriba a tenir 200 vaques a ple rendiment amb una producció mitjana de 4000 litres de llet diaris d’alta qualitat.

L’any 2008 la Granja Pifarré fa un gir en la seva orientació productiva i demana al DARP el canvi d’explotació ramadera de vaques lleteres a vedells d’engreix. Actualment la granja té capacitat per a més de 400 vedells i 20 vaques.

Durant l’inici del 2020 Granja Pifarré es proposa diversificar el negoci agrari familiar amb propostes i activitats agroculturals per donar a conèixer la història i tradició pagesa a l’Horta lleidatana. La proposta consisteix a desenvolupar activitats i tallers vivencials enfocats a aprendre les tasques dels ramaders per cuidar i alimentar bé als animals, conèixer i diferenciar les races de bovins, treballar la terra per conrear aliments, conèixer la història i evolució de la ramaderia i orientar als visitants en aspectes importants com la sostenibilitat mediambiental, el consum responsable i els productes de qualitat i proximitat que ofereixen les explotacions familiars arrelades al territori.

La història de Granja Pifarré parla de 6 generacions de pagesos, pageses i ramaderes que han seguit un model de negoci familiar on s’ha primat la qualitat dels productes i el saber fer d’una professió vocacional que representa un estil de vida.

Actualitzar la Granja Pifarré i diversificar la seva activitat al món “agrocultural” i educatiu és un nou repte de futur que obre la porta al fet que generacions futures de la família es puguin seguir incorporant al negoci agrari i familiar.

Segueix-nos a Instagram
Gaudeix d’una experiència a la Granja Pifarré ✅Un entorn natural ✅Aprenentatge vivencial ✅Connectaràs amb el món animal ✅Viuràs la pagesia i les seves tradicions de primera mà Entra a la nostra web www.granjapifarre.com i reserva el teu moment amb només tres passos 👌 🤟𝗦𝗼𝗺 #𝗵𝗼𝗿𝘁𝗮 𝗶 𝗳𝗲𝗺 #𝗮𝗴𝗿𝗼𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮🌾  🐄 www.granjapifarre.com 🌐
📸Agraim la vostra visita 😊 El Curs de Narrativa de @ateneulleida que ha impartit l'escriptor i periodista David Marin, han visitat Granja Pifarré per fer una visita #agrocultural 📝Que corrin rius de tinta en favor de @hortadelleida amics i amigues‼️ ℹ️Si us interessa utilitzar les nostres instal·lacions per fer algun curs o activitat no dubteu en enviar la vostra proposta a granjapifarre@gmail.com 🤟𝗦𝗼𝗺 #𝗵𝗼𝗿𝘁𝗮 𝗶 𝗳𝗲𝗺 #𝗮𝗴𝗿𝗼𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮🌾  🐄 www.granjapifarre.com 🌐
👌Avui els nens i nenes de EI4️⃣ de l'Escola de Rosselló han fet farina de panís i han preparat el dinar de les nostres 🐮🐮 😋S'ho han menjar tooooot i els ha agradat un muuuuuuuuuuunt...estava boníssim‼️ 🤟𝗦𝗼𝗺 #𝗵𝗼𝗿𝘁𝗮 𝗶 𝗳𝗲𝗺 #𝗮𝗴𝗿𝗼𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮🌾  🐄 www.granjapifarre.com 🌐 . . . . @lamanyanacat @segriaturisme @educarxser @tractominguell @segriaturisme @turismedelleida @turismeacatalunya @artistestractor @uniopagesos @doneshortalleida @pageseditors @segrediari @segriapromeco @aralleida @aromesrossello @ua1lleidaradio @tv3cat @lleidatv @fundacioaspros @ilersisfundacio @downlleida @plusfrescsupermercats @totesmoutv3 @diputaciolleida @lleida_amb_nens @lleidacom @lleidaenverd @hortadelleida @lleidajove @lleida_al_cor @ignasi.amor @miquelpueyo @fandelleida @nuriaeh_ @rocenacciolleida @silvinaction @familiateleyoubee @familiasenruta @familiesinquietes @familyplanes @quefemfamily @lleidarural @laciutat_lleida @uniopagesos
Ho hem tornat a fer…i la jornada d’𝗔𝗚𝗥𝗢 𝗦𝗔𝗡𝗧 𝗝𝗢𝗥𝗗𝗜 a la Granja Pifarré📚 ha estat tot un èxit. Des d’aquí agrair a totes les persones que heu confiat amb nosaltres i heu vingut a compartir un matí cultural, lúdic i diferent a la nostra granja. 📖Aquesta jornada cultural ha començat amb una inauguració de tractors antics gràcies a la col·laboració de @tractominguell @turismedelleida 📗📗 Els contes de la vaca sagrada @esperanzaporta per la fundació Vicent Ferrer i el conte de La pallaresa @granjapifarre contat per l’Olga de @nomonlleida han acompanyat un matí de degustació a càrrec de productes de @hortadelleida @goodbiojuice @ouscodi0 @aromesrossello @ecolorgic Gràcies per confiar amb nosaltres i recordeu que a la nostra pàgina web podeu reservar per venir a fer un Engranja’t, una experiència que de ben segur no us deixarà indiferents 😉 📹Compartim el vídeo de la jornada de Sant Jordi a la @granjapifarre amb parada de llibres a càrrec de @pageseditors 🤟𝗦𝗼𝗺 #𝗵𝗼𝗿𝘁𝗮 𝗶 𝗳𝗲𝗺 #𝗮𝗴𝗿𝗼𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮🌾  🐄 www.granjapifarre.com 🌐 . . . . . . . . @lamanyanacat @segriaturisme @educarxser @tractominguell @segriaturisme @turismedelleida @turismeacatalunya @artistestractor @uniopagesos @doneshortalleida @pageseditors @segrediari @segriapromeco @aralleida @aromesrossello @ua1lleidaradio @tv3cat @lleidatv @fvicenteferrermenorca @fundacioaspros @ilersisfundacio @downlleida @plusfrescsupermercats @totesmoutv3 @diputaciolleida @lleida_amb_nens @lleidacom @lleidaenverd @hortadelleida @lleidajove @lleida_al_cor @ignasi.amor @miquelpueyo @fandelleida @nuriaeh_ @rocenacciolleida @silvinaction @familiateleyoubee @familiasenruta @familiesinquietes @familyplanes @quefemfamily @lleidarural @laciutat_lleida @uniopagesos
A què esperes per viure un matí de diumenge familiar i acollidor… 🐮 𝗔𝗚𝗥𝗢 𝗦𝗔𝗡𝗧 𝗝𝗢𝗥𝗗𝗜 a la Granja Pifarré📚 📖Una jornada cultural preparada per gaudir amb les persones que més estimes 🥰 📅 𝑸𝒖𝒂𝒏? El diumenge 24 d’abril de 10:30h fins a la 13:30h 📍 𝙊𝙣? A la Granja Pifarré a l’Horta de Lleida. Localització a la nostra pàgina web. 👌 𝙋𝙚𝙧 𝙦𝙪𝙚̀? Reivindiquem l’agrocultura que hi ha en el camp, en les seves tradicions, històries i vida de la nostra pagesia. ✍️𝘾𝙤𝙢? Podeu fer la vostra reserva directament a https://cutt.ly/yFRb2o9 o a la nostra pàgina web. 🎁Durant la jornada hi haurà contacontes, sorteigs i regals, exposició de 🚜 i parades de productors de l’horta 🤗 🤔 𝙑𝙪𝙡𝙡 𝙛𝙚𝙧 𝙪𝙣𝙖 𝙘𝙤𝙣𝙨𝙪𝙡𝙩𝙖... Només cal exposeu els vostres dubtes a granjapifarre@gmail.com 🎟El 10% de l’entrada anirà destinada a la 𝑭𝒖𝒏𝒅𝒂𝒄𝒊𝒐́ 𝑽𝒊𝒄𝒆𝒏𝒕 𝑭𝒆𝒓𝒓𝒆𝒓. 🤟𝗦𝗼𝗺 #𝗵𝗼𝗿𝘁𝗮 𝗶 𝗳𝗲𝗺 #𝗮𝗴𝗿𝗼𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮🌾  🐄 www.granjapifarre.com 🌐
Tancar menú