Antigament Avinganya era un enclavament andalusí propietat d'un àrab anomenat Yahya Ibn Ganiya que va donar nom a aquest espai. Avinganya va començar la seva activitat com una alqueria o granja que en època àrab (VIII-XII)ja feia tasques agropecuàries a 2Km del sud del poble de Seròs.

Aquesta zona és rica en jaciments arqueològics perquè s'hi van instaurar moltes comunitats antigues per aprofitar l'aigua del riu Segre i cultivar les seves fèrtils terres.

Al segle XII sota domini cristià es construeix el Monestir que actualment ha recuperat la Diputació de Lleida i que és un centre d'interpretació que ajuda a entendre millor el nostre passat agrocultural.

Us animen a visitar-lo :

Telèfon: 973 271500
E-mail: arqueolo@diputaciolleida.cat
Web: www.fpiei.cat

 

El divendres 20 d'abril de 2018 a les 20h la Comissió de l'Horta de Lleida i l'Associació per a la interpretació de l'Horta vinculada a Granja Pifarré van organitzar una conferència anomenada "Els Secrets de l'Horta de Lleida". L’acte s’emmarcava en el 25è aniversari de la Comissió de l’Horta de la FAVLL. La xerrada va estar conduïda per l'historiador i president de l'Associació d'amics de la Seu Vella, Joan Ramon González i Pérez i per l'educador Joan Pifarré i Vidal que van explicar història de l'Horta a més de 200 assistents.